Yılın ilk çeyreğinde Batı Akdeniz’den en fazla yaş meyve sebze ihracatı gerçekleştiğini belirten Satıcı şunları kaydetti;
“100 milyon dolar rakamını aşan ikinci sektörümüz ise madencilik oldu. Batı Akdeniz’den en fazla ihracat gerçekleştiren ilk 5 sektör dışındaki sektörlerinde ihracatında önemli ölçüde artış yaşandı. Diğer sektörlerin toplam ihracat artışı yüzde 22’ye ulaştı.
Yılın ilk çeyreğinde Batı Akdeniz’den 129 ülkeye ihracat gerçekleştirildi. Asya’dan Avrupa’ya, Amerika’dan Avustralya’ya dünyanın her yerine ihracat gerçekleştirilmesi gelecek adına umut verdi. Bölgemizden 1 milyon dolar ve üzeri ihracat gerçekleştirilen ülke sayısı 58’e yükseldi. Bu ülkelerin içerisinde birçok ülkeye ihracatın büyük oranda arttığı görüldü.”