Uluslararası Kozmetik Kongresi’nin Teması Yeşil Mutabakat

Kozmetik Ürünleri ve Araştırmacıları Derneği(KÜAD) tarafından düzenlenen Uluslararası Kozmetik Kongresi 1-3 Aralık tarihleri arasında Antalya Belek’te Susesi Luxury Resort Hotel’de gerçekleştirilecek. Bu yıl ana teması Yeşil Mutabakat olan kongrede, yeni hammaddeler ve ürünler sergilenecek.

KUAD Kongre Başkanı Fuat Arslan, iklim krizi başta olmak üzere dünyada bir zihniyet değişimi yaşandığını belirterek, dünya ısısının öneminin artık alarm seviyesine geldiğini söyledi.

İklim değişikliğinin dünya yaşamı için bir tehdit olarak kabul edildiğini vurgulayan Arslan, “Bu anlamda, üretim kararları, tüketim kararları, tedarik zinciri yönetimi, lojistik, alternatif enerji kaynakları, döngüsel ekonomi, toprağa dayalı inovasyon, yüksek veri mühendisliği gibi kavramlardan tutun da bireysel yaşam şekillerine kadar pek çok değişiklik yaşanacak. Dernek olarak, hem firmalarımızla yaptığımız çalışmalar hem de her yıl gerçekleştirdiğimiz kongrelerimizle bu bilinci artırmak için çalışıyoruz. Yeşil mutabakat sürecinin dışında kalacak firmaların gelecek zaman diliminde yaşama şansının olmadığının farkındayız” dedi.

KÜAD Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kahraman ve KUAD Kongre Başkanı Fuat Arslan imzasıyla yapılan duyuru şöyle;

“Covid 19 ile hepimize varlığını hissettiren, enerji ve lojistik krizleri ile doruğa ulaşan, mevsimlerin kayması ile hayatımız da olduğuna ikna olduğumuz bir süreç yaşıyoruz.

İklim krizleri ve dünyanın ısısının değişmesi olarak matematiksel hale getirilen bu durum önümüzde hayati bir konu olarak bulunuyor. Belki de endüstri devriminden beri hızla değişen dünya iklimi, tüketim arttıkça ve çesitlendikçe daha da gözle görünür hal aldı. Şuan artık alarm seviyesi artmış durumda. Bazı konular da geri döndürülemez noktaya ulaşmış haldedir. Dünya ülkeleri İklim hassasiyeti konusunu bazı duyarlı kişi yada toplulukların yaşam kaygısı olarak görmenin ötesinde Dünya yaşamının bir tehdit unsuru olarak kabul ettiler. Bu önemli kabul ile birlikte bazı önlemler hızlıca kararlaştırıldı. Bu yanı ile aslında bir paradigma değişikliği olduğundan bahsedebiliriz. Bu değişiklik üretim kararları, tüketim kararları, tedarik zinciri yönetimi, lojistik, alternatif enerji kaynakları, döngüsel ekonomi, toprağa dayalı inovasyon, yüksek veri mühendisliği gibi kavramlardan tutunda bireysel yaşam şekillerine kadar yansıyacaktır. Bu kavramsal yaklaşım ve tanımlamaların ötesinde yeni bir ekonomi oluşturacaktı hatta oluşturmaya başladı. Özellikle sanayi kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları bu durumun yönetilmesi konusunda acil eylem planları oluşturuyor ve oluşturmak zorundadır.

Tüm bu sürecin gittiği yada gideceği yeri ve oluşturacağı atmosferi, “sürdürülebilirlik” kavramın altında ele almak mümkün. “Yeşil Mutabakat” için bir anlam da bu sürecin yol haritası, bu süreçten çıkış klavuzu da diyebiliriz. Biz kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları olarak yıl boyu ve kongre sürecinde bunu nasıl/neden/ne ile yapacağımızı tartışıp kozmetik özelinde firmalarımızın hazırlanmasını, araştırmacılarımızın odaklanmasını ve daha da önemlisi artık bu sürecin içinde olduğumuzun bilincinin oluşmasını sağlamayı hedeflemekteyiz. Özelikle yeşil mutabakat sürecinin dışında kalacak firmaların gelecek zaman diliminde yaşama şansının olmadığının farkındayız. Bu anlamda üreticilerimizi, araştırmacılarımızı, sürecin kamusal paydaşlarını, ilgili çevre ve düşünce kuruluşlarını bu önemli ve hayati konuyu tartışmaya ve sektörümüz için yol haritasını hazırlamaya davet ediyoruz.”

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir