ATSO’da danışman krizi!

Yayın: 03.09.2026 11:54 Güncelleme: 03.09.2026 16:05 Kaynak: Haber Merkezi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda Başkanlık Danışmanı kadrosundaki Ercan Mutlu’nun hem Oda’da çalışıp hem de yöneticisi olduğu şirket adına, üstelik Odanın tüm imkanlarını kullanarak, seçimlere hazırlanması tepki çekiyor. Başkan Yusuf Hacısüleyman’ın Danışmanı olan Mutlu geçtiğimiz yıllarda Ankara Kuşu’nun ilginç bir paylaşımı ile gündeme gelmişti.

 

Usta Gazeteci Dursun Gündoğdu gunhaber.com.tr haber sitesinde “Danışman çıktı meydane...” başlıklı yazısıyla ATSO’daki danışman krizini gündeme taşıdı.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda Başkanlık Danışmanı kadrosundaki Ercan Mutlu’nun hem Oda’da çalışıp hem de yöneticisi olduğu şirket adına, üstelik Odanın tüm imkanlarını kullanarak, seçimlere hazırlanması tepki çekiyor. Başkan Yusuf Hacısüleyman’ın Danışmanı olan Mutlu geçtiğimiz yıllarda Ankara Kuşu’nun ilginç bir paylaşımı ile gündeme gelmişti.


Ankara Kuşu, mesajda “Ercan Bey, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki ofisinizi ne amaçla kullanıyorsunuz? İnsanları davet ederken falan ne yapalım diye davet ediyorsunuz mesela” diye sormuştu.

ATSO Yönetimi mesajla ilgili bir açıklama yapmazken, Oda camiasını epey meraklandıran ve karıştıran mesaj daha sonra silindi.


Kurum personeli olmasına karşın, Oda’nın resmi aracıyla ve imkanlarıyla 46. Meslek Komitesi (Taşıt Kiralama ve İlgili Hizmetler) adayı olarak Berkay Bahar’ın yanında seçimlere çalışan Mutlu’nun tavrı eleştiri konusu.

Geçmişte ATSO’da çeşitli hizmetlerde bulunduktan sonra emekli olan Mutlu, merhum başkan Ali Bahar tarafından seçimden sonra yeniden Oda bünyesine alınmıştı. Mutlu’nun aday olmasının önünde yasal bir engel yok, ancak kurumun maaşlı çalışanı iken görevinden istifa etmeden seçim çalışmalarında aktif olarak yer alması etik bulunmuyor.

Seçim çalışmalarında adayların Oda’nın logosunun kullanımı konusunda dahi kamuoyuna açıklama yapan ATSO Yönetimi’nin ve ATSO Genel Sekreterliği’nin, personel Ercan Mutlu’nun kurumun imkanlarıyla, üyelerin aidatlarıyla seçim çalışması yürütmesi konusunda nasıl bir tavır alacağı merak konusu.

 

Gazeteci Dursun Gündoğdu’nun yazısı şöyle;

Siyaset kurumları, belediyeler, dernekler, birlikler ve odalar…

Buralarda bal tutan parmağını yalıyor.

Önümüzde bir Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) başkanlık seçimi var.

İş insanları onurunu, gururunu, şerefini, şahsiyetini, parasını, pulunu ortaya koyup, başkanlığa veya bir komiteye aday oluyor.

Diğer adaylar ve onların taraftarlarının hedef tahtası haline geliyor.

Bazen kirli çamaşırları dökülüyor ortaya, bazen iftiralar atılıyor haklarında…

Çoğu zaman da aile düzenleri sekteye uğruyor.

Fakat bazıları tereyağından kıl çeker gibi iki sosyal medya paylaşımı ile ATSO’da bir koltuğa oturmaya çalışıyor.

Misal; ATSO’nun maaşlı başkan danışmanı Ercan Mutlu gibi…

ATSO başkanı, diğer adaylara odanın logosunu kullanmayı yasaklıyor ama kendi danışmanının, kurumdan maaş alan ATSO bordrolu elamanının bir komiteye, aday olmasına ses çıkarmıyor.

ATSO başkanı, meclis toplantısında, ‘Gittiğiniz ülkede bu kadar parayı nereye harcadınız?’ diye soran muhalif bir meclis üyesini ‘Siyaset’ yapmakla suçluyor ama kendi danışmanını oda bütçesinden maaş alıp seçim sathında boy göstermesine gıkını çıkarmıyor.

Taşıt Kiralama ve İlgili Hizmetler başlıklı 46. Meslek Komitesi’nden adaylığını açıklayıp ‘Mavi’ listeye oy isteyen Ercan Mutlu ATSO’nun kendisine tahsis ettiği makam aracı ile üye ziyaretleri yapıyor.

Aracın plakası 07 ATS 9..

İşin acı tarafı, bu araç ‘Kırmızı’ listenin başkan adayı Davut Çetin’in bir dönem makam aracı olarak kullandığı MG marka elektrikli araç…

O araç şimdi, ‘Kırmızı’ listeye karşı kullanılıyor.

Adaylara ne denmişti; ‘ATSO logosunu kullanmayın, odanın herhangi bir taraftan yana olduğu algısını yaratmayın.’

Maşallah…

Ele veriyorlar talkını, kendileri yutuyor salkımı…

Adam, ATS plakalı aracı kullanıyor, üstelik ATSO’dan da maaşını tıkır tıkır alıyor.

Ona laf yok…

ATSO’nun bu maaşlı danışmanının seçim çalışmalarına odanın imkanlarını kullanarak katılması konusunda, başkanın, genel sekreterin veya yönetim kurulunun bir izni var mı?..

Ben aday olmasın demiyorum ama ATSO’nun kurumsal kimliğini korumak adına adaylara nasihat verilirken, danışılan kişinin bu kadar cüretkar olmasını anlayamıyorum.

Bu kişi, ‘Mavi’ değil de, ‘Kırmızı’ veya ‘Turuncu’ listeden aday olsaydı, o kurumda bugün çalışıyor olur muydu?..

Soru net…

Cevap bekliyorum…