Antalya’da Yabancı Sermayeli Şirket Sayısı Yüzde 4,3 Arttı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, yabancı sermayenin Antalya’ya yatırım yapmaya devam ettiğini kaydederek, ATSO kayıtlarına göre yabancı sermayeli şirket sayısının 2017 yılı Haziran ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre % 4,3 atarak 3100’e ulaştığını kaydetti.

ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya’daki Yabancı Ortaklı Şirket sayılarına ilişkin yaptığı açıklamada; ATSO kayıtlarına göre 2016 yılı Haziran ayı itibariyle 2971 olan yabancı ortaklı şirket sayısının, 1 yılda 4,3 artış kaydederek 3100’e çıktığını kaydetti.

Açıklamasında İstanbul’dan sonra en çok yabancı sermayeli şirketin Antalya’da faaliyet gösterdiğini kaydeden ATSO Başkanı Davut Çetin sözlerini şöyle sürdürdü:

İSTANBUL’DAN SONRA EN FAZLA YABANCI SERMAYELİ İŞLETME ANTALYA’DA

“Antalya, Türkiye’nin vitrini olarak değerlendirdiğimiz kentlerin başında geliyor. Turizme dayalı ekonomisinin de etkisi ile kozmopolit bir yapıya sahip. Başta Rus ve Alman kökenli olmak üzere farklı ülkelerden çok sayıda insan Antalya’da yaşıyor, çalışıyor, evleniyor, iş kuruyor, istihdam yaratıyor. Ekonomimizin potansiyeli yabancı sermaye için son derece cazip yatırım imkânları sunuyor. Bu yapı nedeni ile kentimiz İstanbul’dan sonra en fazla sayıda yabancı sermayeli işletmeye ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

ANTALYA’DA 3100 YABANCI ORTAKLI İŞLETME VAR

ATSO Ticaret Sicil Müdürlüğü Haziran ayı verilerine göre Antalya’da hâlihazırda 3100 yabancı ortaklı işletme faaliyetini yürütüyor.

Yabancı ortaklı şirket sayısında Rus (500), Alman (450) , Hollanda (182), Suudi Arabistan (176), İran (144 ), Azerbaycan (141), İngiltere (141), Fransa (138), Kazakistan (112), Ukrayna (108) uyruklu firmalar başı çekiyor.

Son 1 yıl içerisinde toplam yabancı ortaklı işletme sayısında 129 artış kaydettik. Geçen yıla göre adet olarak en fazla artış İran (30), Suudi Arabistan (19), Suriye (17), Almanya (14) ve Ukrayna (11) ortaklı işletmelerde yaşandı.

ÖNCELİĞİMİZ YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRMEK OLMALI

Türkiye ve Antalya ekonomisi 2016 da zor bir süreçten geçti. 2017’yi yaraları sarma ve krizden çıkış yılı olarak değerlendiriyoruz. Türkiye ve Antalya ekonomisi doğru adımlar atıldığı takdirde her türlü güçlüğü aşabilecek potansiyele sahiptir.

Hem üretim potansiyelimizi açığa çıkarmak hem de katma değer yaratan yabancı sermaye yatırımlarını ülkemize çekilebilmek için önceliğimiz, yatırım ortamının iyileştirilmesi olmalıdır. Kuşkusuz yabancı sermaye için en önemli konular arasında istikrar, hukuk sistemi, evrensel standartlar ve küresel açıklık bulunmaktadır. Bu konularda ilerleme oldukça yabancı sermaye yatırımları da devam edecek, Antalya da yabancı yatırımcının tercih ettiği illerimizin başında yer almaya devam edecektir.”

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir