Gübre, tohum ve sera teknolojileri firmaları BAİB’de bir araya geldi

Yayın: 30.07.2026 10:57 Güncelleme: 30.07.2026 14:28 Kaynak: Haber Merkezi

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB); gübre, tohum, sera teknolojileri, plastik ve örtü malzemeleri, sulama sistemleri, bitki koruma ürünleri ve biyolojik mücadele gibi tarımsal üretim paydaşı sektörlerde faaliyet gösteren ihracatçı firmaları düzenlediği toplantıda bir araya getirdi.

BAİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harun Öztürk önderliğinde düzenlenen toplantıya BAİB Genel Sekreteri Ümit Sezer, Şube Müdürü Nedret Tosun ve ihracatçı firma temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan BAİB Başkan Yardımcısı Harun Öztürk, amaçlarının sektör temsilcilerinin URGE Projesi kapsamında kümeleşmesi ve alternatif pazarlara gerçekleştirilecek heyetlerle ihracat bağlantısı kurulmasının sağlanması ve Batı Akdeniz ihracatının artırılması olduğunu kaydetti.


BAİB Genel Sekreteri Ümit Sezer ise yaptığı sunumda Türkiye'nin ve Batı Akdeniz'in gübre ve tohum ihracatı ile ilgili verileri paylaştı. Ayrıca URGE Projesi'nin içeriği ve uygulaması hakkında bilgi verip, URGE Projesi'ne katılan firmaların faydalanacağı yüzde 75 devlet desteklerini dinleyicilere aktardı.

Toplantıya katılan firma temsilcileri yaşadıkları sorunları, atılmasını istedikleri adımları ve ihracatın artmasına yönelik önerilerini paylaştı.


Karşılıklı istişarelerle gerçekleşen toplantının sonunda katılımcı firmalar BAİB’in düzenleyeceği bir URGE Projesine katılacaklarını ifade ederek, birlikte atılacak adımların yurt dışı pazarlarda kendilerinin adına faydalı olacağını ifade etti.