Antalya Limanı’nın derinliği artırılacak ve ekipmanlar yenilenecek

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB), düzenlediği toplantı ile Batı Akdenizli ihracatçıları ve gümrük müşavirlerini Antalya Limanı’nın işletmecisi Q Terminals Antalya Genel Müdürü Hüseyin Sipahioğlu ve Ticaret Müdürü Yaşar İnal ile bir araya getirdi. BAİB Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada ihracatçıların Antalya Limanı’nı verimli bir şekilde kullanamadığını, bunun da yüksek maliyetlerden, alt yapı ve hat yetersizliğinden kaynaklandığını söyledi.

Başkan Çavuşoğlu, “Liman yönetiminin limana yatırım yapılacağı yönündeki aktarımları bizleri heyecanlandırdı. Yıllardır limana yatırım yapılması, alt yapı ve hat yetersizliğinin giderilmesi yönündeki taleplerimizin karşılık bulması bizleri umutlandırdı. Umarım bu yatırımlar en kısa sürede hayata geçer ve ihracatçı firmalarımız limanımızı daha verimli kullanarak, ürünlerini alıcılarına ulaştırır” dedi.
Q Terminals Antalya Genel Müdürü Hüseyin Sipahioğlu ise limanda yük hacminin artması, limanın aktif olması ve müşteri memnuniyeti için göreve geldiklerini belirterek, “Limana yatırım yapacağız. 10 metre olan derinliği zaman içerisinde 15 metreye çıkartmayı hedefliyoruz. Alt yapı sorununu gidererek ve hat sayısını artırarak ihracatçılara daha iyi hizmetler sunmayı ve böylece Antalya Limanı’ndan uzaklaşan ihracatçılara yeniden Antalya’da hizmet vermeyi amaçlıyoruz.” diye konuştu.

Genel Müdür Sipahioğlu, “Maliyet artışına dayanmayan fahiş fiyat artışı düşüncemiz yok. Limana yatırım yapılması gerekiyor. Bu yönde master plan çalışması yapılıyor. Derinlik artacak, ekipmanlar yenilenecek. Antalya’ya boyu 300 metreye kadar olan gemileri getirmeye çalışacağız.” dedi. Planlama ve izin sürecinin 2026 sonuna kadar süreceği, yatırımların ve ekipman alımının 2026 sonuna doğru başlayacağı kaydedildi.
İlgili İçerikler
-
Ekimde 209 bin 401 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. İlk üç; Renault, Volkswagen, Hyundai
Yorum yapılmamış | Kas 27, 2024 -
Antalya ihracatı 1 milyar doları aştı
Yorum yapılmamış | Eyl 3, 2021 -
Turizm Batı Akdeniz’in Ateşini Yükseltti
Yorum yapılmamış | Eyl 5, 2017 -
Antalya, Türkiye’nin En Medyatik İkinci Şehri
Yorum yapılmamış | Eki 19, 2018

