Eğitime Ayrılan Kaynaklar Artırılmalı


Yaklaşık 1,5 yıldır uzaktan eğitim alan öğrencilerin yüz yüze eğitime başlamasını olumlu bulan ANSİAD Başkanı Akın Akıncı, “Öğrenci, öğretmen ve velilerin sağlıkları riske atılmadan, hijyen ve sosyal mesafe önlemleri göz ardı edilmeden eğitim sürecinin devam etmesi en büyük temennimiz” dedi.

Akın Akıncı.

Türkiye’de okul öncesi eğitim, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde 18 milyon öğrenci ve 2 milyona yakın öğretmenin yüz yüze eğitim sürecini değerlendiren Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) Başkanı Akın Akıncı, gerekli tedbirlerin alınması konusuna dikkati çekti. Akıncı, “Talebimiz eğitim hayatı içerisinde yer alan öğretmen, öğrenci ve velilerimizin sağlıkları hiçbir bir şekilde riske atılmadan gerekli sağlık, hijyen ve sosyal mesafe önlemleri alınarak okulların açılması” diye konuştu. Salgının önümüzdeki süreçteki etkilerinin de dikkate alınması gerektiğini kaydeden Başkan Akıncı, “Eğitimin uzaktan yürütülme ihtimali de göz önünde bulundurulmalı, neredeyse 2 yıldır okuldan uzak kalan çocuklarımıza fırsat eşitliği yaratmak için okullar ve öğretmenler bu donanıma uygun hale getirilmeli ve eğitime ayrılan kaynaklar artırılmalıdır” dedi.

DEZAVANTAJLAR ORTADAN KALKMALI

UNESCO, UNICEF, WFP ve Dünya Bankası’nın okulların güvenli bir şekilde açılmasına ve dezavantajlı çocuklar için eğitimin öncelikli hale getirilmesine yönelik çağrılarının dikkate alınması gerektiğini sözlerine ekleyen Başkan Akıncı, “Bu çerçevede ülke olarak dikkat edilmesi gereken konulara yönelik rapor ve eylemler hazırlamak öncelikli hedefimiz olmalıdır” diye konuştu. Dezavantajlı çocukların uzaktan eğitim sürecinde eğitim eşitsizliklerinin derinleştiğini belirten Akıncı sözlerini şöyle sürdürdü; “Uzaktan eğitim sürecinde uygun fiziki ortama sahip olmayan, dijital araç konusunda yetersizliğe sahip olanlar aleyhine sorunların büyümemesi adına okulların açılması önem teşkil etmektedir. Ülkemizde okulların açılması konusunda kaygılı olan aileler de mevcut, bu kaygıların giderilmesi adına ailelerle Milli Eğitim Bakanlığı’nın iyi bir iletişim kurması önemli.”

OKUL YÖNETİMİNİN YETKİNLİKLERİ DENETLENMELİ

Okulların açılması sürecinde birinci önceliğin eğitime ayrılan kaynakların artırılması olması gerektiğinin altını çizen Başkan Akıncı, “Hijyen masrafları, sınıfların teknik alt yapısı, uzaktan eğitim gibi yaşanabilecek zorunlu durumlarda öğrencilere teknolojik altyapı desteği gibi tüm konular bütçe içerisine alınmalıdır. Okul yönetiminin önleme ve kontrol yetkinlikleri denetlenmeli, hijyen faaliyetleri ve uygulamaları konusundaki kapasitelerinin hangi düzeyde olduğu, çocukların okula nasıl ulaşacağı gibi birçok soruya açık ve şeffaf cevaplar verilmesi gerekmektedir” dedi. Öğrenci, veli ve öğretmenlerin olağanüstü süreci zorluklar içerisinde geçirdiklerini belirten Başkan Akın Akıncı, “Çocuklarımızın eğitim hayatından uzak kalmış olması hepimiz adına üzüntü veren bir durum oldu. Tüm bu süreci atlatmamız için aşı olmak, maske, mesafe ve hijyen kurallarına azami ölçüde dikkat etmek hepimizin birincil önceliği olmalı. Bu vesile ile öğretmen, öğrenci ve velilerimizin 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ediyor, kendilerine başarılı bir yıl diliyorum” dedi.

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir